Logo ontwikkelen

Als je besluit dat je Maaike Scherpenzeel je logo wilt laten ontwikkelen, dan is het einddoel duidelijk. Een logo dat herkenbaar en aansprekend is voor jou en voor je klanten. Maar hoe ziet de weg daar naartoe eruit? Het proces om een goed logo te ontwikkelen.

Een logo ontwikkelen, hoe gaat dat in z’n werk?

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Als je dat graag wilt is het mogelijk om eerst persoonlijk kennis te maken met Maaike voordat je een offerte bij haar aanvraagt. Maak een afspraak voor een kop koffie en een goed gesprek.

Stap 2: Offerte

Maaike kan je bedrijfslogo ontwikkelen voor een vaste prijs. Wil je ook huisstijlmiddelen laten ontwerpen (bijvoorbeeld briefpapier of een visitekaartje) dan kan Maaike een offerte maken voor een huisstijl. Ook kun je kiezen voor een huisstijl pakket (zie Kosten ontwerpen huisstijl). Dan weet je direct wat het kost.

Stap 3: Eerste gesprek: je bedrijf in kaart brengen

Als je met Maaike in zee gaat hebben jullie eerst een uitgebreid gesprek. In dit gesprek wil Maaike van alles weten over je bedrijf. Zo kan ze zich een compleet beeld vormen en bepaal je samen de belangrijkste boodschap die je wilt uitstralen.

Daarnaast worden je wensen voor je bedrijfslogo besproken. Wie ben je en wat doe je? Welke producten/diensten bied je aan? Op welke doelgroep richt je je met je bedrijf? Welke stijl vind jij bij je bedrijf passen? Heb je een voorkeur voor een beeldmerk of een woordmerk? Welke kleuren spreken jou aan en vind je bij je bedrijf passen? Alle vragen die nodig zijn om een goed logo te ontwikkelen komen aan bod.

Zo krijg je een herkenbaar en aansprekend logo. Hierdoor weten klanten je makkelijker te vinden.

Na dit gesprek kan Maaike aan de slag met je bedrijfslogo. Naast haar werk als grafisch ontwerper heeft Maaike ook jarenlange ervaring als  communicatie-professional. Hierdoor weet ze exact welke informatie ze van jou nodig heeft om een logo te ontwikkelen dat klopt.

Stap 4: Logo creëren

Maaike gaat voor je aan de slag met het logo ontwikkelen op basis van alle verzamelde informatie over jou en je bedrijf. Ze maakt meestal twee ontwerpen voor je logo.

Stap 5: Presentatie logo ontwerpen

Presentatie van de ontwerpen van je nieuwe logo. Je maakt een keuze en bespreekt samen welke aanpassingen er eventueel nodig zijn in de 2e ontwerpronde.

Met een goed ontwikkeld logo weten klanten je gemakkelijker te vinden

Stap 6: Definitief ontwerp logo

Maaike past het door jou gekozen ontwerp aan en legt dat nogmaals aan je voor. Ga je akkoord dan maakt zij het ontwerp definitief. Is het nodig om nogmaals een aanpassing te doen dan is dat ook mogelijk.

Huisstijl ontwikkelen: een ontwerp voor al je middelen

Maaike ontwerpt ook huisstijlen voor zelfstandige ondernemers. Naast het logo ontwerp maakt zij dan ook een ontwerp voor je visitekaartje, briefpapier of bijvoorbeeld een flyer voor je klanten. Bekijk dan ook de pagina’s:

Of bekijk Maaikes portfolio hieronder of lees verder op: