Bedrijfslogo laten ontwerpen

Een bedrijfslogo laten ontwerpen doe je niet zomaar. Je logo bepaalt de uitstraling van je bedrijf. En het moet kloppen met jouw verhaal. Maaike Scherpenzeel van Rake Communicatie ontwerpt bedrijfslogo’s en huisstijlen voor zelfstandig ondernemers. Logo’s die herkenbaar en aansprekend zijn voor jou en je klant.

De betekenis van een goed ontworpen bedrijfslogo

Een bedrijfslogo dat goed ontworpen is maakt verbinding tussen jouw bedrijf en je (potentiële) klanten. Het staat voor jou en je bedrijf, maar het moet ook aansluiten op je doelgroep. Als je dat goed voor elkaar hebt doet jouw bedrijfslogo ‘z’n werk’. Het zal ervoor zorgen dat je bedrijf beter herkenbaar is. En (nieuwe) klanten weten je hierdoor gemakkelijker te vinden.

Professionele uitstraling

Een goed bedrijfslogo zorgt voor een professionele uitstraling. Het is het visitekaartje van je bedrijf. Dus heb je een bedrijfslogo laten ontwerpen, pas het dan toe op al je communicatiemiddelen. Dan zorg je voor eenduidige communicatie met je klanten.

Welke middelen met bedrijfslogo ontwerpt Maaike?

In principe kun je alle middelen die je nodig hebt met je huisstijl en bedrijfslogo laten ontwerpen door Maaike Scherpenzeel. Drukwerk voor je dagelijkse communicatie zoals briefpapier, visitekaartjes, enveloppen, etiketten en presentatiemappen. Maar ook promotiemiddelen zoals bijvoorbeeld flyers, folders en banners.

Voor je communicatie via internet kan zij een e-mailhandtekening maken met je logo of omslagfoto’s voor je social media ontwerpen in je huisstijl.

Je kunt losse middelen met je bedrijfslogo laten ontwerpen (zie Huisstijldragers kiezen) en ook kiezen voor een pakket van middelen die in jouw huisstijl worden ontworpen. Kijk daarvoor op de pagina Kosten ontwerpen huisstijl.

Het verhaal achter je bedrijfslogo ontwerp

Wat voor logo of huisstijl ‘uit de bus rolt’ is van te voren niet te zeggen. Het meest bepalend voor het ontwerp is de boodschap die jij aan je klanten wil vertellen. Als je een bedrijfslogo laat ontwerpen is jouw verhaal het uitgangspunt. Dit levert iedere keer weer een uniek product op.

Vergelijkbare bedrijven, een unieke uitstraling!

Hieronder en -naast (op mobiel en tablet alleen hieronder) staan twee voorbeelden van logo’s die Maaike voor zelfstandig ondernemers uit dezelfde branche heeft gemaakt, maar die een compleet andere uitstraling hebben. Wil je alle middelen zien dan kun je kijken in de portfolio.

Bedrijf: Laarakker Mediation

het bedrijfslogo van Laarakker Mediation, Nijmegen

Bedrijfsactiviteit:
familiemediation bij echtscheiding.

Opdracht:
bedrijfslogo laten ontwerpen en ontwerp huisstijl met visitekaartje, briefpapier, presentatiemap en etiketten.

Het verhaal achter je bedrijfslogo Toelichting:
dit bedrijfslogo is geïnspireerd op een tangram, een Chinese puzzel van 7 stukjes. In deze tangram zijn 5 van de 7 stukjes gelegd. De puzzel is nog niet af. Net zo goed als wanneer mensen starten met mediation. Zij gaan door een proces heen en een deel van ‘de puzzel’ moet nog gelegd worden.

Er is gewerkt met veel kleuren omdat Laarakker Mediation werkt met uiteenlopende klanten. Een andere reden is dat het vrolijkheid en energie uitstraalt, een perspectief wat Laarakker Mediation aan haar klanten wil geven.

Huisstijl Laarakker Mediation bekijken

Bedrijf: Echtscheiding Gelderland

het bedrijfslogo van Echtscheiding Gelderland in Arnhem

Bedrijfsactiviteit:
scheidingsbemiddeling en mediation.

Opdracht:
bedrijfslogo laten ontwerpen en huisstijl met logo, visitekaartje, briefpapier en website

Toelichting:
de drie blokjes in het logo staan voor de drie onderdelen in de aanpak van Echtscheiding Gelderland. Hiermee biedt Echtscheiding Gelderland klanten een compleet traject aan. Naast het logo komen in de huisstijl de drie blokjes steeds terug. Maar dan op een andere manier gestapeld.

Huisstijl Echtscheiding Gelderland bekijken