Huisstijl ontwikkelen

Je wilt een huisstijl laten ontwikkelen voor je bedrijf. Doel is een herkenbare en aansprekende huisstijl voor jou en je klanten. Maar hoe gaat het in zijn werk als je kiest voor Maaike Scherpenzeel? Wat zijn de stappen die er gemaakt moeten worden? Wat doet de grafisch ontwerper en wat kun jezelf doen?

Huisstijl ontwikkelen: hoe gaat ’t in zijn werk?

Stap 1: Kennismaking

Eerst even kennismaken met Maaike voordat je je huisstijl laat ontwikkelen? Maak een afspraak voor een kop koffie. Dan kun je meteen je wensen bespreken.

Stap 2: Offerte

Je wensen voor je logo en huisstijl zijn duidelijk. En Maaike weet welke huisstijldragers je nodig hebt. Op basis daarvan maakt zij een passende offerte. Je kunt ook kiezen voor een pakket met een vaste prijs: Basis, Plus of Compleet (voor drukwerk en digitaal).

Stap 3: Je bedrijf in kaart

Als de offerte door jou is goedgekeurd kan het eerste gesprek plaats vinden. Maaike wil van alles weten over jou en je bedrijf. Waarom ben je gestart met een eigen bedrijf? Wat is je visie en wat is je drijfveer? Waarin onderscheid jij je van je concurrenten? Hoe wil je je nieuwe klanten bereiken en wat zul je hen dan als eerste vertellen over jouw product of dienst? Hoe kijk je naar de toekomst? En niet te vergeten, wat zijn je wensen en ideeën voor je logo en huisstijl? Na dit gesprek kan Maaike starten met je logo en huisstijl ontwikkelen.

Stap 4: logo en huisstijl ontwikkelen

Maaike laat zich inspireren door de verzamelde informatie en ontwikkelt daarmee je nieuwe logo, visitekaartje en huisstijlelementen. Er worden meestal twee verschillende ontwerpen gemaakt.

Stap 5: presentatie logo en huisstijl

Maaike presenteert je twee ontwerpvoorstellen voor je nieuwe logo, visitekaartje (of een andere huisstijldrager) en huisstijl. Er wordt besproken wat je ervan vindt en wat je anders wil.

dan heb je je huisstijl in handenStap 6: definitief ontwerp

Nadat jij definitieve keuzes hebt gemaakt gaat Maaike verder met de huisstijl ontwikkelen. Ze ontwerpt dan alle middelen die je nodig hebt. Deze legt zij vervolgens weer aan je voor (doorgaans via e-mail).

Is het nodig om het ontwerp nogmaals aan te passen dan ontvang je hierna nog een laatste ontwerp. Na jouw definitieve akkoord maakt Maaike het drukwerk klaar voor de drukker.

Stap 7: gratis drukwerkbegeleiding

Drukwerkbegeleiding is een service die Maaike gratis aanbiedt. Maaike controleert ook of het drukwerk in orde is. Jij hebt er dan geen omkijken naar.

Als het drukwerk klaar is krijg jij je huisstijl zo snel mogelijk in handen. Dit is eigenlijk het leukste moment van het hele traject huisstijl ontwikkelen!

Als alles goed gegaan is het een huisstijl geworden waarbij je het gevoel hebt dat die klopt. Je kunt hem direct gaan gebruiken!

Bekijk hieronder Maaike’s portfolio of lees verder op: