Logo en huisstijl tips

Dit is het blog van Maaike Scherpenzeel. Je krijgt tips en trucs voor het gebruik en (laten) ontwerpen van je logo en huisstijl. Zowel voor drukwerk als voor social media en andere digitale middelen.

Hoe zet je je logo en huisstijl effectief in? En hoe vergroot je je zichtbaarheid? Wat is jouw verhaal en hoe breng je dit over aan je klanten? Dat is wat je kunt verwachten op dit blog.

Als je op de hoogte wilt blijven dan kun je je hier rechts in het grijze kader opgeven. Dan krijg je een e-mailtje als Maaike een nieuw artikel heeft gepubliceerd.

Welk lettertype kies je voor je drukwerk?

Welk lettertype kies je voor je drukwerk?

Welk lettertype je kiest is mede bepalend voor hoe je boodschap overkomt en voor de uitstraling van je drukwerk. In dit artikel een aantal tips waar je op kunt letten. Daarbij ook aandacht voor typografie, de eigenschappen van een specifiek middel en de balans tussen inhoud en vorm.

Welk lettertype kies je voor je logo?

Welk lettertype kies je voor je logo?

Lettertypes hebben een bepaalde uitstraling. Traditioneel, modern, expressief of gestileerd… Welk lettertype kies je voor je logo?
Enkele tips waar je op kunt letten: een lettertype dat past bij de kernboodschap van je bedrijf, dat op elk formaat goed leesbaar is en wat niet te trendy is.

Online een afbeelding of foto verkleinen

Online een afbeelding of foto verkleinen

Een handleiding om zelf je afbeeldingen of foto’s kleiner te maken zonder gebruik te maken van Photoshop. Dit kan erg handig zijn voor het gebruik van een afbeelding in een email handtekening of voor op je website.